Materialen en onderhoud


Berken BB/BB :      Berken Multiplex met BB kwaliteit is grotendeels ongevoegd en geschuurd. De gebreken die er zijn mogen gerepareerd zijn met proppen. Er mogen slechts enkele kwastjes, splitjes of kopscheurtjes inzitten. Kleurverschillen kunnen voorkomen. Het berken multiplex wordt vochtbestendig verlijmd ( WBP ).


HPL :     HPL is de afkorting van High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd. High Pressure Laminate (HPL) is een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. HPL is samengesteld uit een aantal lagen. Een harde transparante kunsthars bovenlaag (melamine) met daaronder een in kleur en dessin bedrukte papieren décorlaag. Vervolgens worden enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier aangebracht. Dit pakket wordt onder hoge druk en bij een zeer hoge temperatuur samengeperst tot een harde bekledingsplaat met een dikte van 0,7 - 0,8 mm. Deze HPL toplaag wordt verlijmd op een drager van bijvoorbeeld berken multiplex.


Gemelamineerd spaanplaat :     Spaanplaat bestaat uit houtsplinters die worden gelijmd en samengeperst. De plaat wordt vervolgens aan beide zijden voorzien van een laag melamine wat tevens de kleur ( het decor ) bepaalt. De melamine toplaag is een geïmpregneerde papierlaag die op de plaat wordt geperst. De oppervlaktestructuur wordt bepaald door de persplaat. 


Lak :   HD aqua top acryl PU lak. Een lichtechte, waterverdunbare, blanke lak voor binnen, die na uitharding nagenoeg de eigenschappen van een tweecomponentenlak bezit. Toepassingen met name voor trappen, meubels, vloeren.


Stof en vulling :    Silverguard is een zacht en soepel kunstleer wat de uitstraling heeft van stof. Silverguard voldoet aan zeer hoge eisen en is geschikt voor de volgende markten; bouw, gezondheidszorg, transportsector, outdoor, nautische sector, kantoormeubilair, vluchthavens en hotels.  Silverguard is gemakkelijk schoon te maken d.m.v. water en zeep, enorm sterk en heeft een zeer hoge slijtvastheid. Ook heeft het zeer hoge kleur- en lichtechtheden.

Eigenschappen Silverguard:   100% waterdicht, zeer sterk (300.000 toeren martindale), UV bestendig, bestand tegen lage temperaturen (-23ºC), anti bacterieel, antischimmel, antivlek behandeling, antistatisch, gemakkelijk schoon te maken, vlamvertragend, urine bestendig, bloed bestendig, olie bestendig, sulfide bestendig.


Schoonmaakadvies :   Voor alle plaatmaterialen, zoals de gelakte en kunststofonderdelen, maar ook Silverguard kunstleer geldt, dat dit gereinigd kan worden met een neutraal schoonmaakmiddel ( allesreiniger ) met een klam vochtige doek en hierna droogwrijven.


Tekeningen en foto's op de website :    Alle 3D tekeningen, foto's en kleurkaarten op deze website zijn een kleur- en beeldimpressie. Geprinte kleuren en houtstructuren kunnen verschillen van de originele kleuren en houtstructuren. Door de kleurverschillen die kunnen ontstaan door o.a. kleurinstellingen van het beeldscherm, zullen de producten altijd enigszins afwijken van de hier weergegeven kleuren en materialen. 0343 - 441 331       

info@concentratiewerkplek.info